پنجشنبه ۱۶ فروردین ۰۳

لوله پلیکا

۴ بازديد

لوله پلیکا چیست؟

لوله پلیکا یا پولیکا لوله‌ای است که از جنس  UPVC ساخته شده است. PVC مخفف عبارت Poly Vinyl Chloride، و نوعی پلیمر پلاستیک مصنوعی است، و UPVC مخفف عبارت Unplasticized Poly Vinyl Chloride یعنی پی‌وی‌سی سخت‌شده است. در واقع در پاسخ این پرسش که لوله پلیکا چیست می‌توان گفت ماده‌ای است که از پی‌وی‌سی ساخته شده، اما در روند تولید آن هیچ‌گونه ماده نرم‌کننده‌ای به آن اضافه نشده است. این لوله به PVC سخت هم معروف است.

لوله پلیکا یا همان UPVC از نخستین لوله‌های پلیمری است که در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار گرفتند و ویژگی‌های منحصربه فردی دارند. لوله‌های پلیکا دوام خوبی دارند، زنگ نمی‌زنند و پوسیده نمی‌شوند، و به همین دلیل توانستند به‌زودی جای لوله‌های فلزی را در صنعت، کشاورزی و مصرف‌های خانگی بگیرند.

 

 لوله پلیکا

مزایای لوله پلیکا :

مقاومت در برابر خوردگی : لوله پلیکا غیر رسانا است و نسبت به فعل و انفعالات الکتروشیمیایی ناشی از اسیدها و نمک‌هایی که باعث خوردگی فلزات می‌شوند مقاوم است. این مشخصه در داخل و خارج لوله پلیکا ( لوله پولیکا ) وجود دارد. در نتیجه لوله در جاهایی که خاک مهاجم است کاربرد دارد.

مقاومت شیمیایی : لوله پلیکا در برابر طیف وسیعی از مواد شیمیایی حداکثر تا دمای 140 درجه فارنهایت مقاومت خود را به نمایش می‌گذارد و همچنین در برابر مواد شیمیایی ای که معمولا در منازل پیدا یا استفاده می‌شوند مقاوم است.

مقاوت نسبت به وزن، سبک بودن : لوله پلیکا پیشرف شگرفی در کاهش وزن لوله داشته و این از نظر ایمنی بسیار مهم است. این لوله‌ها مصدومیت کارگر را به شدت کاهش می‌دهد.

انعطاف پذیری : مقاومت لوله پلیکا نسبت به شکستگی یک ویژگی بسیار مهم است. در حالیکه لوله پلیکا (پولیکا ) از ترکیب مواد پی وی سی خشک ( U-PVC ) ساخته شده تحمل فشار بدون اینکه دچار شکستگی شود را دارد.

مقاومت در برابر ضربه : در شرایط عادی لوله پلیکا ( پولیکا ) به نسبت لوله‌های ساخته شده از خاک رس بتن و بسیاری دیگر از مواد مرسوم مقاومت بالایی در برابر ضربه دارد.

ضریب اصطکاک : لوله pvc با دیواره های صاف تری که دارد باعث کاهش اصطکاک سیال و مقاومت در برابر جریان می شود.

کیفیت آب : لوله پلیکا هیچ تاثیر منفی ای روی کیفیت آب نمی‌گذارد.

عایق حرارتی : لوله پلیکا رسانایی حرارتی کمتری نسبت به لوله‌های قدیمی تر دارد. این باعث می‌شود که لوله پلیکا برای بسیاری از پروژه‌های عایق حرارتی مناسب و مطلوب باشد.

 

 

 

معایب لوله پلیکا

مقاومت مکانیکی بسیار پایین این سیستم بهنگام دفن شدن درون خاک و عدم توانایی تحمل نیروهای وارده از سمت ماشین ها و حتی خود خاک از یک سو.

شکنندگی لوله های پلیکا بعد از مدتی قرار گرفتن در مقابل نور خورشید.

 

 

 

 

کاربرد لوله پی وی سی (پلیکا) :

  •  سیستم آبیاری تحت فشار (مزرعه)
  •  سیستم آبرسانی شهری
  •  سیستم فاضلاب شهری
  •  سیستم فاضلاب ساختمان
  •  سیستم آبرسانی از چاههای آب
  •  سیستم آبرسانی ساختمان
  •  انتقال کابلهای برق و مخابراتی

چرخه تولید لوله پلیکا

مزایای فراوان لوله پلیکا از یک سو و صرفه اقتصادی این جنس لوله از سوی دیگر سبب شده که بسیاری از واحدهای صنعتی و تولیدی، از لوله‌های غیرفلزی مانند پلیکا به جای فلزی استفاده کنند. چراکه از لحاظ اقتصادی، هزینه یک لوله معمولی فلزی خیلی بیشتر از لوله غیر فلزی با همان مقاومت است.
عمده‌ترین کاربرد UPVC در انتقال آب و فاضلاب است. از طرف دیگر ایمنی و بهداشتی بودن آن سبب شده که برای استفاده در سیستم انتقال آب آشامیدنی بسیار ایده‌آل باشد.

برای تولید انواع لوله پی وی سی، بنا به کاربردش یکی از روش‌های زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:
1.    اکستروژنی
برای تولید کابل ، لوله برق، پروفیل، گرانول سازی و ساخت پنجره از روش اکستروژنی استفاده می‌شود.
2.    پوشش دهی دورانی
جهت تولید انواع دستکش‌های مصرفی قابل استفاده در صنعت و مصارف خانگی، توپ‌های بازی و … از روش پوشش دهی دورانی استفاده می‌شود.
3.    روش تزریقی یا فشاری
به منظور تولید قطعه‌های pvc سخت و صنعتی از این روش استفاده می‌گردد.

 مشخصات فنی لوله پلیکا

 

دسته بندی لوله پلیکا 

لوله های پلیکا با توجه به فشار کاری و تحمل وزن به سه دسته زیر تقسیم بندی می شود :

 لوله پلیکا قوی ، لیست قیمت لوله پلیکا قوی در سایت پایپ کالا موجود می باشد .

 لوله پلیکا نیمه قوی ، لیست قیمت لوله پلیکا نیمه قوی در سایت پایپ کالا موجود می باشد .

 لوله پلیکا معمولی ، لیست قیمت لوله پلیکا معمولی در سایت پایپ کالا موجود می باشد .

اگر برای ساختمان خود می خواهید از لوله پلیکار ارزان استفاده کنید می بایست لوله پلیکا معمولی را انتخاب کنید و البته برای فشارهای بالاتر می بایست از لوله پلیکا قوی و نیمه قوی استفاده کنید

 .

 

انواع لوله پلیکا از نظر مقاومت:

لوله پولیکا در سه نوع مختلف و با سختی‌های گوناگون ساخته می‌شود:

معمولی

لوله پولیکا معمولی یا پلیکا فشار ضعیف کمترین ضخامت را در بین انواع لوله پلیکا دارد. لوله پلیکای معمولی سبک‌تر و ارزان‌تر از انواع دیگر است و در جایی استفاده می‌شود که فشاری بر روی آن نباشد. از لوله پلیکای معمولی استفاده زیادی در کانال‌های تهویه هوای خانگی و صنعتی و انتقال آب باران می‌شود.

نیمه قوی

دیواره پلیکای نیمه معمولی یا نیمه قوی ضخامت بیشتری از پلیکای معمولی دارد. از پلیکا نیمه قوی در انتقال آب و فاضلاب‌های خانگی و پوشش کابل‌های برق و مخابراتی استفاده می‌شود.

فشار قوی

لوله پلیکا فشار قوی ضخامت بیشتری از انواع دیگر آن دارد. لوله پلیکا فشار قوی در پوشش‌دهی کابل‌های برق صنعتی، و همچنین برای انتقال اسیدها و بازها استفاده می‌شود. کاربرد دیگر لوله پلیکا فشار قوی در آب‌رسانی به زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها است. از لوله پلیکا فشار قوی برای کانال‌کشی و انتقال آب آشامیدنی هم استفاده زیادی می‌شود.

اما اگر پرسیده شود کاربرد اصلی این نوع از لوله پلیکا چیست باید گفته شود انتقال فاضلاب شهری و صنعتی اصلی‌ترین کاربرد لوله پلیکای فشار قوی است. بیشتر فاضلاب‌های شهری و صنعتی دارای موادی با خاصیت اسیدی یا بازی هستند که می‌تواند به خط لوله آسیب برساند. اما بهره‌گیری از لوله‌های فاضلاب UPVC این مشکل را حل می‌کند.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.